I takt med, at biltyveri bliver mere og mere organiseret og udbredt – især hvad angår dyre luksusbiler – er flere og flere begyndt at anvendte GPS-sporing til deres køretøjer.  

Der findes følgende to typer GPS-trackere til biler:

  • Flytbar gps-tracker: Den er let at flytte, da den ikke er fastmonteret. Til gengæld er en flytbar gps-tracker ikke tilkoblet bilens strømforsyning og skal derfor oplades jævnligt. 
  • Fastmonteret gps-tracker: De fleste gps-trackere til biler er tilkoblet batteriet og oplades automatisk under kørslen.

gps-tracker_bil


Hvorfor anvende gps-tracker til bilen

GPS til biler er mest kendt som et navigationssystem til at finde vej, når man er ude at køre.
I takt med, at biltyveri bliver mere og mere organiseret og udbredt – især hvad angår dyre luksusbiler – er flere og flere begyndt at anvendte GPS-sporing til deres køretøjer.
Mange forsikringsselskaber kræver endda, at biler i den højeste prisklasse udstyres med med en GPS-tracker!
Man skal heller ikke glemme, at man som regel betaler en selvrisiko, hvis din bil er blevet stjålet.
Derfor er GPS-trackeren hurtigt tjent hjem. Den koster typisk 1000-2000 kr.
Naturligvis forhindrer GPS-sporing ikke biltyveri, men det kan hjælpe politiet med at finde frem til den stjålne bil samt at identificere tyvene.
Hvis du ejer en luksusbil (f. eks. Mercedes, BMW, Audi, Porche m.m.), vil vi klart anbefale, at du anskaffer dig en gps-tracker, som ikke er integreret i en bilalarm.
Eftersom organiserede bander generelt ikke forsøger at bryde ind i bilen, aktiveres alarmen ikke!
I stedet sker det ofte, at bilen løftes op på en ladvogn og køres på værksted, hvor tyverialarmen let kan fjernes. Hermed fjernes eller detrueres den indbyggede gps-tracker også, så sporingen afbrydes.
Derfor er det en god ide at have en flytbar eller fastmonteret gps-tracker “gemt” i bilen.
De fleste gps-trackere til til biler er tilkoblet batteriet og oplades automatisk under kørslen.

Hvordan foregår GPS-sporing af bil?

Når du vil vide hvor din bil er henne, ringer du til GPS-trackeren fra din mobiltelefon, hvorefter trackeren sender en SMS til din mobil, der angiver hastighed, retning, tidspunkt, længdegrader og breddegrader, som du kan indtaste på gratis-services som Google Map eller abonnement-baserede services med live-tracking.

Privatpersoner har som regel ikke behov for live-tracking, hvilket er bedre egnet til chauffører, der fører kørebog eller til flådestyring hos firmaer med mange køretøjer