Hvis din hund har tendens til at stikke af, strejfe rundt eller blive væk, kan det være en god ide at anskaffe sig en GPS-tracker til hunde.

Med en GPS tracker til hunde kan du hurtigt og let finde frem til din hund. Den smarteste løsning er en såkaldt hunde-gps.

HVAD ER HUNDE-GPS?

Hunde-GPS er beteanelsen for en GPS tracker til hunde, som er typisk monteret på hundens halsbånd. Nå du ringer eller sms'er til trackeren, sender den straks GPS-signalet til din mobiltelefon i form af en sms med et link til Google Maps, hvor du på et kort hurtigt kan se, hvor din hund befinder sig.

Desuden er det også muligt at tracke din hund via en downloaded gratis app på din mobiltelefon eller via en web-baseret platform.

For at GPS-trackeren skal kunne kommunikere med din mobiltelefon skal der isættes et SIM-kort i trackeren, hvilket typisk er et ganske almindeligt taletidskort.

Hunden kan trackes på følgende via:

 • Opkald eller SMS'er til trackeren fra sin mobiltelefon
 • APP, som downloades på sin mobiltelefon
 • Web-baseret platform

Vi anbefaler TK Star GPS-tracker, som er beregnet til hunde, katte og andre aktive kæledyr med halsbånd!

SÅDAN SPORER DU DIN HUND?

Først anbringes gps-trackeren på halsbåndet, så du hele tiden kan holde øje med, hvor din hund befinder sig.
Typisk har en gps tracker følgende funktioner, som kan være nyttige for at overvåge din hund:

  • Live tracking: Ring eller send sms til til GPS trackeren, som hurtigt svarer tilbage i form af en SMS med et link til Google Maps, som viser, hvor din hund befinder sig. Også på app’en eller den web-baserede platform vil du hurtigt kunne se, hvor hunden befinder sig.
  • Historisk tracking: Via en app eller en web-baseret platform er det som regel muligt at se, hvor din hund har befundet sig over tid. Hvis du f. eks. i app’en har indstillet trackeren til at opdatere hver 10. minut, vil du kunne se hundens bevægelsesmønster, hvor punkterne på kortet viser hundens position for hvert 10. minut.
  • Geofence: Indstil evt. din gps-tracker til et bestemt område, hvor din hund må færdes. Hvis hunden bevæger sig uden for det valgte opholdssted, modtager du en SMS på din mobiltelefon. Hvis din hund har tendens til at stikke af, strejfe rundt eller blive væk, kan det være en god ide at indstille trackeren til at alarmere dig, hvis din hund har overskredet en forudindstillet ”sikkert område”. F. eks. hvis hunden bevæger sig uden for en radius af 200 meter fra din bolig. Denne funktion kaldes "geo-fence".  
  • Aflytning: Mange gps trackere til hunde har en aflytningsfunktion, hvor man kan ringe til trackeren og høre, hvad der foregår omkring hunden.

Standby-tid 

De fleste GPS trackere til hunde har en standby-tid på op til 7-10 dage.
Herefter skal de oplades via en USB-kabel, som kan sættes i en USB-oplader eller i USB-stikket i f. eks. din bil, computer eller powerbank.